Konijnen verjagen

Een eerste stap bij faunabeheer is beoordelen of het mogelijk is de konijnenoverlast te voorkomen.
Hoewel konijnen moeilijk zijn te weren kan het afhankelijk van uw specifieke locatie mogelijk zijn om enkele konijnen werende en verjagende maatregelen te treffen, hierbij kan men denken aan:

– Plaatsing permanent wildraster en rooster;
– Plaatsing (tijdelijk) elektrisch werend net/raster;
– Plaatsing akoestisch werende middelen;
– Plaatsing visueel werende middelen;
– Plaatsing geurmiddelen
– Aangepast vegetatieplan

Wildraster en rooster

Wilde konijnen verjagen

Dit raster wordt deels ingegraven om ondergraving te voorkomen en deels bovengronds geplaatst, waarmee uw terrein wordt afgesloten voor konijnen. Een wildraster is een goede, maar vrij kostbare ingreep om konijnen te weren. Uw locatie, gebruik en activiteit bepaalt naast het aangebrachte raster hoe succesvol deze aanpak kan zijn. Als uw locatie grote toegangswegen kent die niet met behulp van een raster kunnen worden afgesloten is het plaatsen van een konijnen werend raster wellicht niet de beste oplossing van uw konijnenplaag. Na aanleg van een wildraster is het nodig dit raster periodiek te onderhouden.

Schrikdraad en schrikdraadnet

Het is mogelijk konijnen te weren met schrikdraad en schrikdraadnetten. Bij niet al te grote percelen kan dit een goede methode zijn om konijnen te weren. Ook kan deze aanpak gebruikt worden om konijnen te weren van specifieke plekken en delen van uw perceel te weren. Konijnenvangen.nl gebruikt schrikdraadwering zowel tijdelijk als permanent.

Akoestisch

Konijnen verjagen is mogelijk met akoestische middelen (ondersteund met visuele en geur verjaging) echter vaak alleen succesvol wanneer op z’n minst voor enige tijd gecombineerd met het vangen van wilde konijnen en er sprake is van voldoende afwisseling. Hierbij kan men denken aan plaatsing van sensor gestuurde toestellen.

Visueel

Konijnen verjagen is mogelijk met visuele middelen (ondersteund met akoestisch en geur verjaging) maar vaak alleen succesvol wanneer op z’n minst voor enige tijd gecombineerd met het vangen van wilde konijnen en er sprake is van voldoende afwisseling. Hierbij kan men denken aan plaatsing van sensor gestuurde toestellen maar ook kunstvossen op ware grootte.

Geurmiddelen

Er bestaan diverse geuren die prooidieren als onaangenaam ervaren. Deze kan men inzetten bij het weren en verjagen van konijnen als ondersteuning van andere methoden.

Vegetatieplan

Een laatste werende maatregel is het vegetatieplan. Konijnenvangen.nl ziet dat de overlast door konijnen bij veel percelen wordt veroorzaakt door de aanwezige vegetatie. Het is mogelijk de inrichting van uw perceel op een dusdanige manier aan te passen waardoor uw perceel een minder aangename verblijfplaats is voor het wilde konijn en zo een toekomstige konijnenplaag kan worden voorkomen.

Indien u last heeft van schade veroorzaakt door één wild konijn of een konijnenplaag, kunnen wij u op verschillende manieren helpen om van deze konijnenoverlast af te komen. Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen