Faunabeheer

Als faunabeheerder en schadebestrijder actief in Nederland en Vlaanderen maken wij gebruik van de door de wetgeving toegestane middelen voor faunabeheer en schadebestrijding om konijnen te vangen. We werken steeds professioneel, integer, discreet en met veel respect voor de schadesoort waarin weidelijk handelen centraal staat.

Hoe kan Konijnenvangen.nl u helpen?faunabeheer

Konijnenvangen.nl kan u als schadebestrijder en faunabeheerder ondersteunen bij alle mogelijke vraagstukken omtrent overlast veroorzaakt door konijnen. Wij zijn als enige geheel ingericht op het weren, verjagen en vangen van konijnen. Wij zijn een uitvoerend en adviserend partner voor: particulieren, 24uurs industrie, infra, rail-infra, gemeente, provincie, gewest, maneges, tuinders, fruittelers, logistiek, golfbanen, sportvelden, parken en begraafplaatsen in Nederland en Vlaanderen. Wij kunnen u helpen bij de aanvraag van eventuele ontheffingen en vrijstellingen. Ook kunnen wij een plan van aanpak verzorgen en stellen wij waar nodig rapportages op.

Indien u last heeft van schade veroorzaakt door een wild konijn of een konijnenplaag kunnen wij u op verschillende manieren helpen om van deze konijnenoverlast af te komen. Konijnenvangen.nl is gespecialiseerd in het gebruik van levend vangende vangkooien, kastvallen, netten, het werken met fretten en de inzet en plaatsing van werende middelen. Daarnaast is het mogelijk om op basis van vrijstellingen en ontheffingen nog enkele andere hulpmiddelen in te zetten om wilde konijnen te vangen.

Hoe kan het dat konijnenoverlast in Nederland en Vlaanderen toeneemt?

Sportvelden, begraafplaatsen, dijken, wallen, taluds, parken, industrieterreinen en havengebieden zijn plaatsen waar konijnen zich graag vestigen.  Zo zijn er steeds meer sportverenigingen, industrieterreinen en begraafplaatsen die het nieuws halen door een uit de hand gelopen populatie konijnen en op zoek zijn naar een effectieve manier om wilde konijnen te bestrijden.
Wanneer het niet mogelijk is gangenstelsels te graven nemen ze genoegen met andere schuilmogelijkheden zoals containers, spouwen, houtstapels, dichte struiken en afval.

Zachte winters een groot voedselaanbod en gebrek aan beheer (mogelijkheden) zorgen in verstedelijkte gebieden dat overlast door wilde konijnen toeneemt. Met name graaf- en vraatschade, maar ook doordat wilde konijnen regelmatig in aanraking komen met het verkeer, vanuit hygiëne maatregelen en om het lijden door myxomatose te voorkomen, laat men wilde konijnen verjagen en laat men wilde konijnen bestrijden en vangen.

Heeft u last van wilde konijnen of een konijnenplaag? Laat deze dan op een effectieve en diervriendelijke manier bestrijden door Konijnenvangen.nl. Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Ontdek onze scherp geprijsde tarieven snel.Offerte aanvragen