Fretteren

Wanneer u last heeft van wilde konijnen of een konijnenplaag wilt u hier waarschijnlijk zo snel mogelijk vanaf. Een humane, efficiënte en eeuwenoude oplossing is fretteren.

Hoe werkt de methode fretteren?

Door middel van fretteren kunnen wij wilde konijnen vangen of verjagen. Een fretteur werkt hiervoor samen met speciaal getrainde honden en fretten. Allereerst moeten de honden aanwijzen in welke holen konijnen zitten. Hierna worden alle uitgangen van de konijnenbouw afgedekt met vangnetten. Vervolgens gaan de fretten de konijnenbouw in om de wilde konijnen te verjagen. Deze fretten zijn van nature erg nieuwsgierig en gaan op zoek naar de konijnen. Het is vervolgens de bedoeling dat de konijnen, van nature bang voor fretten, uit de bouw in de netten springen.

Indien nodig zetten we ook moderne technieken in bij deze eeuwenoude methode. Deze combinatie maakt efficiënt en diervriendelijk werken mogelijk waarbij niet alleen het welzijn van de dieren waar Konijnenvangen.nl mee werkt centraal staat, maar ook het welzijn van de konijnen. Hierbij kan men denken aan de inzet van zenders, endoscopen en wildcamera’s. Zo zijn wij tevens in staat de werkzaamheden en de omvang van de aanwezige populatie te monitoren.

Fretteren

Wat zijn de voordelen van fretteren op wilde konijnen?

Fretteren op konijnen is de meest humane en efficiënte oplossing voor iedere konijnenplaag. Door middel van deze methode kunnen wij volledige konijnenpopulaties vangen zodat u verlost bent van de overlast. Fretteren is op elke gewenste locatie mogelijk en geeft geen schade aan flora en overige fauna. Tevens is voor fretteren geen jachtakte of een andere vergunning nodig. Gedurende de periode van 15 augustus tot en met 31 januari mag altijd gefretteerd worden, buiten deze periode is het alleen toegestaan als het wordt ingezet als schadebestrijding.

Waarom laten fretteren door Konijnenvangen.nl?

Konijnenvangen.nl is een echte professional op het gebied van het vangen, verjagen en weren van wilde konijnen. Mede dankzij jarenlange ervaring is Konijnenvangen.nl uitgegroeid tot één van de beste fretteurs van Nederland en Vlaanderen. Wij werken met diervriendelijke methodes die weinig weerstand oproepen. Een effectieve, humane en ecologisch verantwoorde werkwijze vinden wij zéér belangrijk.

 


Vrijblijvende offerte aanvragen

Heeft u ook last van wilde konijnen of heeft u last van een ware konijnenplaag? Twijfel dan niet om een vrijblijvende offerte aan te vragen via onderstaand formulier. Ontdek onze scherp geprijsde tarieven snel.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

ParticulierBedrijf

Onderwerp

Uw bericht