Bij een konijnenplaag is het voor de opdrachtgever gewenst om op korte termijn een groot deel van deze overlast weg te nemen. Een humane en efficiënte oplossing is fretteren. Fretteren is een zeer oude methode om konijnen te vangen met behulp van fretten. De fretteur plaats netten en fretteertubes bij de uitgangen van de konijnenbouw. Vervolgens zet hij een fret in de konijnenbouw. Hiervoor gebruikt men zeer kleine fretten die uit nieuwsgierigheid door het konijnenhol lopen en zo uiteindelijk de konijnen uit hun bouw jagen.

Wij kunnen als fretteur met speciaal getrainde honden en fretten de konijnen verjagen en vangen. Deze bestrijdingsmethode is in staat de overlast veroorzaakt door de wilde konijnen snel te verminderen en indien gewenst is het zelfs mogelijk gehele konijnenpopulaties weg te vangen.

Konijnenvangen.nl is als enige professioneel gespecialiseerd in het vangen van konijnen, actief in geheel Nederland en Vlaanderen waardoor we op alle mogelijke locaties werkt en zo zeer veel Fretteren van konijnenervaring heeft in het beheren en bestrijden van konijnen waarbij er steeds wordt gekozen voor de effectiefste en meest diervriendelijke aanpak.
Efficiëntie realiseren we tijdens het fretteren door de inzet van speciaal getrainde honden en fretten, en door het gebruik van verschillende technische hulpmiddelen.

Waar fretten een voor de hand liggende partner zijn voor een fretteur, is een hond minstens net zo onmisbaar. Effectief fretteren zonder hond is nagenoeg onmogelijk, een hond is noodzakelijk om de konijnen op te sporen en aan te wijzen in welke holen de konijnen zitten. Door ervaren en getrainde honden weet konijnenvangen.nl de konijnen altijd op te sporen en gebeurt de inzet van andere materialen en fretten zo efficiënt mogelijk. Wij werken met honden die speciaal zijn getraind om tijdens schadebestrijdingswerkzaamheden enkel konijnen en ratten op te sporen en verstoren andere diersoorten niet.

Indien nodig schromen we niet om moderne technieken in te zetten bij deze eeuwenoude methode. Deze combinatie maakt efficiënt en diervriendelijk werken mogelijk waarbij niet alleen het welzijn van  de dieren waar konijnenvangen.nl mee werkt centraal staan maar ook het welzijn van de te beheren konijnen.
Hierbij kan men denken aan de inzet zenders, endoscopen en wildcamera’s. Zo zijn wij tevens in staat de werkzaamheden en de omvang van de aanwezige populatie te monitoren.

Net als de inzet van konijnen vangkooien is fretteren een effectieve, humane en ecologisch verantwoorde manier om konijnenoverlast te verminderen die weinig weerstand oproept.
In sommige gevallen is het mogelijk om naast fretten, honden en vangkooien ook een speciaal getrainde jachtvogel in te zetten. Daarnaast kunnen wij waar nodig ontheffing aanvragen om op uw locatie meerdere vangmiddelen en methoden in te kunnen zetten.

Heeft u last van wilde konijnen of een konijnenplaag? Laat deze dan op een effectieve manier bestrijden met behulp van fretten door Konijnenvangen.nl. Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen