Konijnenplaag bestrijden

Voor het vangen, bestrijden en verjagen van wilde konijnen bent u bij ons aan het juiste adres. Konijnenoverlast kan tot veel vervelende situaties leiden. Zo richten wilde konijnen knaagschade aan planten en bomen aan, laten zij veel uitwerpselen achter en veroorzaken zij graafschade. Hierdoor kunnen er risico’s voor de volksgezondheid ontstaan. Ook kan er verzakking van dijken, taluds en terrassen ontstaan of kunt u zich verstappen in een konijnenhol met eventueel letsel als gevolg. Plekken waar konijnenoverlast veelal voorkomt zijn onder andere begraafplaatsen, sportvelden, campings, weilanden, dijken, industrieterreinen, boomgaarden, stadsparken en tuinen. Daarnaast komen wilde konijnen ook steeds vaker voor binnen de bebouwde kom.

Waardoor ontstaat konijnenoverlast?

Wild Konijn

Konijnenoverlast is een toenemende trend die al enkele jaren aan de gang is, het is dan ook steeds vaker in het nieuws. Het ontstaat veelal door gebrekkig beheer van gemeenten. Daarnaast zijn er ook andere factoren aan te wijzen voor de toename van konijnenoverlast in Nederland en Vlaanderen. Wij bouwen bijvoorbeeld steeds meer op plekken waar konijnen kunnen leven, anderzijds is het wild konijn een cultuurvolger die zich op de meest uiteenlopende plekken kan vestigen. In de nabije toekomst zal de overlast door wilde konijnen naar verwachting steeds meer toenemen, ook mede dankzij zachte winters waarin veel voedsel te vinden is.

Waarom is tijdig ingrijpen belangrijk?

De overlast door konijnen bereikt een hoogtepunt vanaf maart tot en met september. In deze maanden plant het wilde konijn zich zeer snel voort waardoor de schade die deze kleine knager en graver veroorzaakt bijzonder snel kan verergeren. Gedurende deze periode krijgen vrouwtjes konijnen twee à drie nesten met daarin meestal drie tot zeven, maximaal negen, jongen per nest. Dit betekent dat konijnen zich razendsnel voortplanten. Niet tijdig ingrijpen kan er voor zorgen dat de overlast sterk gaat toenemen.

Hoe kan Konijnenvangen.nl u helpen?

Indien u last heeft van wilde konijnen kunnen wij u op verschillende manieren helpen om van deze konijnenoverlast af te komen. Konijnenvangen.nl is een echte professional op het gebied van het vangen, verjagen en weren van wilde konijnen. Mede dankzij jarenlange ervaring is Konijnenvangen.nl uitgegroeid tot één van de bekendste konijnenoverlast bestrijders van Nederland en Vlaanderen. Wij werken met diervriendelijke methodes die weinig weerstand oproepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het werken met vangkooien en fretteren. Een effectieve, humane en ecologisch verantwoorde werkwijze vinden wij zéér belangrijk. Verwilderde tamme konijnen herplaatsen wij dan ook via een dierenopvang adres.

 


Vrijblijvende offerte aanvragen

Heeft u ook last van wilde konijnen of heeft u last van een ware konijnenplaag? Twijfel dan niet om een vrijblijvende offerte aan te vragen via onderstaand formulier. Ontdek onze scherp geprijsde tarieven snel.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

ParticulierBedrijf

Onderwerp

Uw bericht